15:00

Bua IF

Referat: BK Walldia - Bua IF

Omgång 2 och hemmamatch mot Bua IF i Division 6 Norra Halland på Veinge Konstgräs.

En seger var en förutsättning för att gruppspelet skulle leva inför sista omgången.
Vi fick en bra start på matchen där vi vinner bollen högt genom ett bra presspel från Hannes som seglar igenom och gör 1-0 i minut 7. 2-0 kommer efter inspel från Zett på vänsterkanten där Hannes sätter tvåan. Med andra ord en kalasstart på matchen resultatmässigt. Jocke gör en bra räddning i minut 16 där Bua hittar in med en djupledsboll bakom Noak och Zett. Kalle och Green har en fin kombination i 18min som var värd ett bättre öde.
I 21 min reducerar Bua då vi är alldeles för aggressiva i vårt försvarsspel och drar på oss en av MÅNGA onödiga frisparkar i första halvlek. En välslagen frispark möts upp på borte ytan och reduceringen ett faktum. Markering? Vi behöver ta lärdom och ha tålamod i vårt försvarsspel och inte vara för heta på att bryta (som resulterar i fasta situationer emot oss) mot välvuxna lag. Noak tvingas utgå då hans fot stoppar honom från fortsatt spel och Ibbe kommer in på planen. Fler byten kommer nära inpå då Malek fått en smäll och ersätts av Antonio i 39min. I min 41 fortsätter vårt skadeelände då Johan befaras ha dragit upp sitt korsband igen. Mohammed kommer in och ersätter.

Andra halvlek har mer att önska generellt. Vår energi- och intensitetsnivå är alldeles för låg och Bua gör 2-2 på straff där Jocke kommer ut fel och fäller deras anfallare. Det bjuds inte på mycket målchanser förutom i minut 76 där Jocke får rädda från nära håll. Men vi ska ändå gå vinnande ur striden då Kalle avlossar vänstersläggan strax utanför straffområdet och 3-2 är ett faktum i minut 78.

Vi försvarar färgerna tiden ut och tar en nödvändig seger för att hålla andraplatsen vid liv inför lördagens match mot IS Halmia på Glänninge Park kl 15.00.